Pages

Tuesday, 21 November 2017

Maths Revision #2⭐๐Ÿ“ฑ๐Ÿ’ฏ

For maths revision #2 I worked these following questions, with a strategy of how I did so.

Sally used ⅔ of a cup of flour to make 6 cupcakes. How much flour will she need to make 24 cupcakes?
6 & 24 is in relation to 6 x 4 = 24. So that means ⅔ x 4 = 8/12 - 4/6 - ⅔ or  12/3 which is 4!

Sione took $584 out of his bank account. That was ¼ of his money. How much money did he have in the beginning? 2336
¼ of his money = $584 x 4 = $2336

Tim ran 0.87 kilometres to his nana’s house then ran another 1.8 kilometres to his cousin’s house. How many kilometres did he run? 2.67
0.87 + 1.8 = 2.67. 1.8 + 0.8 = 2.6 + 0.07 = 2.67

Three friends shared 4 pizzas while four family members shared 6 pizzas. Who will get the most pizza? The family or friends? Why?

It takes 5 hours to drive to Kerikeri in peak traffic and 4.5 hours during normal traffic. If we leave at 9 am during normal traffic what time will we arrive.
9 am + 4.5hrs (240 mins & 30mins)
9 + 4 = 13 + .5 = 13.5 which also is 1:30pm
They will arrive at 1:30pm
Convert these times to 24 hour times
9 am
09:00
9.15 pm
21:15
1.37 pm
13:37
1.10 am
01:10
5.30 pm
17:30
11.20 pm
23:20

Peter needed to buy 75 bottles of water. They came in packs of 5. How many packs will be need to buy?
15
75 divided by 5 = 15. 5 x 10 = 50. 5 x 5 = 25. 50 + 25 = 75
4-2X5 =
6
(2 x 5 = 10) (10 - 4 = 6)

What is the average of these numbers? 4, 6, 7, 3
4 + 6 + 7 + 3 = 20
20 divided by 4 = 5
The average of these numbers = 5

0 comments:

Post a Comment